Kogebog‎ > ‎Desserter og is‎ > ‎

Appelsinsalat

Personer
4

Ingredienser
5-6 appelsiner

Sukkerlage:
5 spsk. sukker
5 spsk. vand
5 hele nelliker
2 stk. kanel
1 stk. hel ingefær
evt. 2 stk. hel kardemomme

Fremgangsmåde
  1. Bland vand og sukker i en lille gryde.
  2. Tilsæt nelliker, kanel, ingefær, evt. kardemomme og giv det et opkog.
  3. Tag gryden fra varmen og lad lagen svale.
  4. Pil appelsinerne.
  5. Skær appelsinerne i tynde skiver og del dem én gang, så de bliver halvmåneformede.
  6. Læg appelsinerne i en skål.
  7. Hæld lagen over.
  8. Lad salaten trække mindst 1 time. gerne 2-3 timer.

Salaten serveres med græsk yoghurt smagt til med brun farin eller fedtfattig is.

Comments