Kogebog‎ > ‎Grøntsager og salater‎ > ‎

Rødbedesalat med rødløg og fetaost

Personer
4

Ingredienser
750 g rødbeder

Marinade
3 spsk planteolie, eks. vindruekerneolie eller olivenolie
1 tsk lys dijonsennep
5 spsk balsamico
salt, peber

Pynt
2 rødløg
125 g fetaost i tern
1 spsk hakket persille


Fremgangsmåde
  1. Rødbederne vaskes og koges i ca. ½ -1 time – afhængig af størrelsen.
  2. Skrællen gnubbes af rødbederne, og rødbederne skæres ud i små tern.
  3. Rødbederne hældes i en skål.
  4. Pisk olie, sennep, balsamico, salt og peber sammen.
  5. Hæld marinaden over rødbedeblandingen og rør rundt.
  6. Rødløgene skrælles og hakkes fint.
  7. Fetaosten hældes op i en sigte og drypper af.
  8. Rødbederne blandes med rødløg og fetaost.
  9. Ved serveringen pyntes salaten persille.
  10. Rødbedesalaten kan serveres som selvstændig frokostret med groft brød til.
Variation
I stedet for kogte rødbeder kan anvendes rå revne rødbeder.
Comments