Kogebog‎ > ‎Kager‎ > ‎

Fedtfattig ferskenkage

Mængde
2 stk.

Ingredienser
440 g hvedemel (evt. hvid hvede)
2 tsk. natron
300 g sukker
2 tsk. salt
1 ds ferskner – 850 ml (3,5 dl ferskensaft og ca. 480 g fersken)
2 æg

Drys ovenpå kagen
1 dl (60 g) farin
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme / nelliker / ingefær
80 g hakkede hasselnødder eller solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 175 °C (varmluftovn).
  2. Hvedemel, natron, sukker og salt blandes.
  3. Ferskensaft og ferskner blendes og sammen med ægget tilsættes dette hvedemelsblandingen.
  4. Dejen hældes i 2 tærteforme, 2 springforme eller en lille bradepande.
  5. Farin, kanel og kardemomme blandes, og kagerne drysses med farinblandingen.
  6. Drys med de hakkede nødder / solsikkekerner.
  7. Bages i 45-55 min. ved 175 °C.

Variation

Dejen kan tilsættes saft og skal fra 1 citron.

Comments