Kogebog‎ > ‎Desserter og is‎ > ‎

Rabarber i ovn med havregrynslåg

Personer
4

Ingredienser
500 g renset rabarber
50 g sukker

150 g sukker
75 g kokosmel
50 g havregryn
50 g hvedemel
1 æg
1 spsk. vand
¼ tsk. bagepulver

Tilbehør
Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)
eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)

Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skær rabarberne i ca. 2 cm store stykker. Læg dem i bunden af et smurt tærtefad og drys 50 g sukker over. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10-15 min., til rabarberne begynder at safte.
  3. Imens: Ælt resten af sukkeret, havregryn, mel, æg, vand og bagepulver sammen. Rul eller tryk dejen ud på et stykke bagepapir og bred den derefter over rabarberne eller læg dejen i tynde ”klatter” ovenpå rabarberne.
  4. Tærten bages i ca. 20 min ved 180-200 °C (i varmtluftsovn).
  5. Nydes lun med diverse tilbehør (se ovenfor)
Comments