Rabarber i ovn med havregrynslåg

Personer

4

Ingredienser

500 g renset rabarber

50 g sukker

150 g sukker

75 g kokosmel

50 g havregryn

50 g hvedemel

1 æg

1 spsk. vand

¼ tsk. bagepulver

Tilbehør

Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)

eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 °C.

  2. Skær rabarberne i ca. 2 cm store stykker. Læg dem i bunden af et smurt tærtefad og drys 50 g sukker over. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10-15 min., til rabarberne begynder at safte.

  3. Imens: Ælt resten af sukkeret, havregryn, mel, æg, vand og bagepulver sammen. Rul eller tryk dejen ud på et stykke bagepapir og bred den derefter over rabarberne eller læg dejen i tynde ”klatter” ovenpå rabarberne.

  4. Tærten bages i ca. 20 min ved 180-200 °C (i varmtluftsovn).

  5. Nydes lun med diverse tilbehør (se ovenfor)