Kogebog‎ > ‎Kager‎ > ‎

Gulerodskage med flødeostecreme

300 g brun farin
4 æg
2 dl rapsolie ( eller 1 dl rapsolie og 1 dl surmælksprodukt )
275 g mel
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ tsk. natron
2 tsk. kanel
375 g revet gulerod
1 dl rosiner
50 g grofthakkede nødder
 
Farin og æg røres sammen. Olien tilsættes.
Blandingen røres lys og cremet.
Mel, nødder, rosiner, bagepulver og krydderier blandes
og tilsættes dejen - skiftevis med gulerødderne.
 
Bages i bradepande ved 175o ca. 45 min.

Flødeostecreme til pynt

200 g flødeost
125 g smør
150 g flormelis
1 tsk. vanillesukker
2 tsk citronsaft

Flødeost og smør røres blødt.
Vanillesukker blandes med flormelis
og røres i. Tilsidst tilsættes citronsaften.
Smøres over kagen, når den er kold.

P.S. Kagen smager godt – både med og uden flødeostecreme. Så der kan spares lidt kalorier ved at undgå flødeostecremen.
Comments