Efterårsfrugtkage

I springform

Ingredienser

200 g smør

250 g sukker

3 æg

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

30 g knuste valnødder

Fyld

Ca. 2 små pærer, skrællede og skåret i små tern

1 pose brombær

Til formen

Smør

Rasp

Pynt

20 g valnødder

Fremgangsmåde

  1. Smør og sukker røres godt, og æggene røres i lidt ad gangen.

  2. Mel, bagepulver og valnødder blandes og tilsættes dejen.

  3. Smør en springform med høje sider med smør og drys formen med rasp.

  4. Hæld det meste af dejen i formen og kom brombær og pærestykker i – tryk dem lidt ned i dejen, så de bliver fordelt. Glat resten af dejen over.

  5. Læg de sidste valnøddekerner øverst.

  6. Kagen bages ved 175 °C i ca. 45-60 min. Hvis overfladen er ved at blive for mørk, så læg stanniol over. Kagen skal hæve og være gennembagt.

  7. Lad kagen afkøle i formen.

Tips

Frosne brombær kan anvendes – men bærrene skal være næsten optøede, ellers er bagetiden længere.