Frugt- og nøddekonfekt

Ingredienser

50 g tørrede abrikoser

50 g tørrede figner

50 g tørrede rosiner

50 g nødder

50 g mandler

75 ml vand

50 g marcipan

Tilbehør

Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)

eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)

Fremgangsmåde

  1. Abrikoser, figner, rosiner, nødder og mandler lægges i blød i vand i 24 timer.

  2. De udblødte frugter, nødder og mandler blendes, så der stadig kan ses stykker af nødder og mandler i.

  3. Marcipanen æltes i den blendede masse.

  4. Hvis massen skal formes med hænderne, pakkes den ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet 2-3 timer til den er helt kold.

  5. Trilles til kugler, som evt. kan rulles i kokos.

  6. Gem kuglerne et køligt sted eller spis dem hurtigt.

Opskriften stammer fra Novo Nordisk arrangement 2011 ”World Diabetes Day”