Frugt- og nøddekonfekt

Ingredienser
50 g tørrede abrikoser
50 g tørrede figner
50 g tørrede rosiner
50 g nødder
50 g mandler
75 ml vand
50 g marcipan

Tilbehør
Fedtfattigt tilbehør (isis is, fromage frais med vanilie)
eller "kalorieholdigt" tilbehør (flødeis, flødeskum eller cremefraiche)

Fremgangsmåde
  1. Abrikoser, figner, rosiner, nødder og mandler lægges i blød i vand i 24 timer.
  2. De udblødte frugter, nødder og mandler blendes, så der stadig kan ses stykker af nødder og mandler i.
  3. Marcipanen æltes i den blendede masse.
  4. Hvis massen skal formes med hænderne, pakkes den ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet 2-3 timer til den er helt kold.
  5. Trilles til kugler, som evt. kan rulles i kokos.
  6. Gem kuglerne et køligt sted eller spis dem hurtigt.
Opskriften stammer fra Novo Nordisk arrangement 2011 ”World Diabetes Day”
Comments