Svesker i rødvin

Personer
6-10

Ingredienser
500 g svesker
100 g lyse rosiner
1 flaske rødvin
70 g farin (ca. 1¼ dl)
2 stykker hel kanel
5 stk. hel kardemomme
5 stk. hele nelliker
1 stk. hel ingefær
Skallen af 1 usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde
  1. Kom svesker, rosiner, rødvin, farin, krydderier og revet appelsinskal i en gryde og bring det i kog.
  2. Lad blandingen koge svagt ca. 5 minutter.
  3. Tag gryden fra varmen og lad sveskerødvinsblandingen blive kold.
  4. Lad sveskerne trække i rødvinen på et koldt sted mindst 1 time, men gerne 5-6 timer (eller fra dagen før).
  5. Fjern kanelen og anret blandingen i portionsglas. Server meget kold med flødeskum, creme fraiche, vanilleis, græsk yoghurt smagt til med brun farin m.m.
  6. En vidunderlig dessert – det tager kun ca. 10 min at lave den, og jo længere tid sveskerne får lov at trække, jo bedre smag.
Tips: lyse rosiner er at foretrække, men mørke rosiner kan også bruges.
Comments