Lasagne

Personer

4-6

Ingredienser

250 g lasagneplader, forkogte

Spinatfyld

200 g hel spinat (frossen)

100 g hytteost

Kødsauce

400 g magert, hakket oksekød

2 dåser hakkede tomater

2 løg, finthakkede

4 gulerødder, fintrevne

2 stilke blegselleri, groftrevne

1 spsk. sukker

2½ tsk. salt

friskkværnet peber

Ostesauce

½ liter mælk

1 tsk sennep

salt, peber

3 spsk maizena

100 g reven ost

Lasagnen består af

  • Lasagneplader

  • Spinatblanding

  • Kødsauce

  • Ostesauce

Fremgangsmåde

Spinatfyld

  1. Spinaten optøes og hakkes groft.

  2. Blandes med hytteost.

Kødsauce

  1. Svits kødet i 2 minutter, til det smuldrer og skifter farve. Bemærk: uden brug af fedtstof – kan gøres i en gryde eller på en pande med slip-let belægning.

  2. Hæld dåsetomater, løg, gulerødder, blegselleri, sukker, salt, peber og evt. krydderi op i en gryde.

  3. Tilsæt det svitsede kød.

  4. Kog saucen ved jævn varme i ca. 15-30 min.

  5. Smag kødsaucen til.

  6. Kødsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena.

Ostesauce

  1. Mælken opvarmes med sennep, salt og peber.

  2. Saucen jævnes med maizena udrørt i koldt vand

  3. Den revne ost tilsættes.

Opbygning

  1. Kødsauce

  2. Spinatblanding

  3. Lasagneplader

  4. Ostesauce

  5. Fortsæt i nævnte rækkefølge

  6. Slut med ostesauce

  7. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min.

  8. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.