Kogebog‎ > ‎Kød‎ > ‎

Lasagne

Personer
4-6

Ingredienser
250 g lasagneplader, forkogte

Spinatfyld
200 g hel spinat (frossen)
100 g hytteost

Kødsauce
400 g magert, hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
2 løg, finthakkede
4 gulerødder, fintrevne
2 stilke blegselleri, groftrevne
1 spsk. sukker
2½ tsk. salt
friskkværnet peber

Ostesauce
½ liter mælk
1 tsk sennep
salt, peber
3 spsk maizena
100 g reven ost

Lasagnen består af
  • Lasagneplader
  • Spinatblanding
  • Kødsauce
  • Ostesauce
Fremgangsmåde
Spinatfyld
  1. Spinaten optøes og hakkes groft.
  2. Blandes med hytteost.
Kødsauce
  1. Svits kødet i 2 minutter, til det smuldrer og skifter farve. Bemærk: uden brug af fedtstof – kan gøres i en gryde eller på en pande med slip-let belægning.
  2. Hæld dåsetomater, løg, gulerødder, blegselleri, sukker, salt, peber og evt. krydderi op i en gryde.
  3. Tilsæt det svitsede kød.
  4. Kog saucen ved jævn varme i ca. 15-30 min.
  5. Smag kødsaucen til.
  6. Kødsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena.
Ostesauce
  1. Mælken opvarmes med sennep, salt og peber.
  2. Saucen jævnes med maizena udrørt i koldt vand
  3. Den revne ost tilsættes.
Opbygning
  1. Kødsauce
  2. Spinatblanding
  3. Lasagneplader
  4. Ostesauce
  5. Fortsæt i nævnte rækkefølge
  6. Slut med ostesauce
  7. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min.
  8. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Comments